2012-02-22

Vištiena maltuose migdoluose

Vištos (Rūta, na ir gaidžių :)) kulšeles daugelis mėgsta kepti, virti, troškinti, apkepinti, ir pan. Mėgstu ruošti vištieną ir aš, nes labai legvai galima paruošti daugybę skanių variantų net ir tu tom pigiausiom kulšelėm/blauzdelėm, o kol vakarienė kepa galima nuveikti ir kitų darbų.


Kulšelių ar blauzdelių prireiks priklausomai nuo valgytojų skaičiaus. Naudojau:
8 blauzdeles bei pora kulšelių
2 kiaušiniai, išplakti su 2 v.š. natūralaus jogurto
druska, pipirai, džiovinti krapai, cinamono 0,5 a.š., aitriosios paprikos, kario prieskonių, paprikos miltelių
apvoliojimui: malti migdolai (migdolų miltai) arba tradiciškai džiūvėsėliai


1. Prieskoniais apibarstome vištieną ir apibarstome turimais prieskoniais ir gerai rankomis išmaišome, įtriname.
2. Kepimo skardą išklojame kepimo folija, įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
3. Džiūvėsėlius ar migdolu/kokosų miltus beriame į indą, kuriame voliosime vištieną
4. Kulšeles mirkome kiaušinio plakinyje, ir apvoliojame migdoluose/džiūvėsėliuose ir dedam viską ant kepimo skardos. Taip išvoliojame visą mėsytę.
5. Dedame į orkaitę kepti 15-ai minučių. Po to apverčimae kulšeles ir leidžiame kepti, kol visiskai iškeps. Man truko apie 30 minučių.



Prie vištienos ruošiau brokolius su svogūnais su įvairiais prieskoniais. Puikiai tiks šviežios salotos.


Skanios vakarienės!

No comments:

Post a Comment