Lietuvoje mėginau palepinti šiek tiek šeimynėlę, ir pati skaniai ir lengvai valgyti. Ačiū mamytei, kad laikė 'užkeikus' šviežią norvegišką lašišą (taip, lauktuvės iš Norvegijos...mmm, kad daugiau tokio gėrio..), o aš paruošiau lašišos kepsniukus labai lengvai ir paprastai, o valgė net mano brolis, kuriam žuvis paskutinis daiktas žemėj, kurį valgytų. Va kaip būna. Ir įkalbinėt nereikėjo.
Lašiša brangus skanus malonumas, tad turint gabalytį šio gėrio, nenori nei sugadinti, nei malt nei primaišyt visko, o ir sakoma žuvies draugai yra pipirai ir druska. Na šį kartą truputį lengvo pikantiškumo...
Marinato užteko nemažiems 6 gabaliukams:
2 v.š. sojos padažo
pusės apelsino sulčių
apie 3 cm imbiero šaknies, smulkiai tarkuotos
2 v.š. medaus
1 a.š. česnako miltelių arba 2 traiškytos česnako skiltelės
truputis juodųjų pipirų
1. Lašišos gabaliukus apkepame odele į apačią keptuvėje.
2. Marinato-padažo ingredientus sumaišome, kol pasidaro skyta.
3. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių. Į kepimo formą įtiesiau foliją.
4. Į kepimo formą sudedame apkeptus lašišos gabaliukus ir tepame padažu, kol jo nelieka indelyje, kuriame buvo maišomas.
5. Kepame orkaitėje, kol galutinai iškepa (5-10 min.). Galima pajungti grilio fiunkciją, kad gabaliukai apskrustų, prieš tai ant folijos nubėgusį padažiuką šaukšteliu apipilsčius gabaliukus. Pagrilinti, kol apskrus iki norimo rudumo ir traškumo.
Niam! Traukiam iš orkaitės ir valgom su norimom daržovėm.
Yummy...Geriau prieš miegą nevaikštinėti po maisto blogus :)
ReplyDeleteNieko blog'o landžioti :) Aš ir mėgstu 'maitintis' paveiksliukais prieš miegą :)))))
Deletečia kaip restorane mandram:))
ReplyDeletekad cia absoliuciai nieko mandro,kad neuzgozti zuvies skonio, nebent, kad lasisa tas mandrumas:).. kas teisybe, nedaznas maistas musu namuose :)
ReplyDeleteKa tik suvalgem, labai skanu, toks sladziasuris padazas, labai tinka su lasisa :) aciu uz ideja!
ReplyDeletePrašom :)
Delete