O kad visiškai nebūtų banalu pirkti nebūtina, o tereikia įdėt į savo ruoštą mielą smulkmenėlę trupučiuką vanilinio skonio meilės, pabarstyti kokosiniais bučiniais ir įberti aistringo skonio spanguolių. Su šiais ingredientais keksiukus kepiau šį vakarą. Iš dalies pavyko juos nuslėpti nuo viską matančių akių ir klausimo su skvarbiu žvilgsniu - kas čia, kas čia toj dėžutėj..
6 keksiukams ir 5 sausainiams (arba 12 keksiukų) naudojau:
pagal HealthHomeHappy
1,5 puodelio migdolų miltų (malti migdolai kavamale, 'blenderiu') (puodelis 235 ml)
3 v.š. kokosų miltų (maltos kavamale kokosų drožlės)
truputis druskos
truputis vanilino
3-4 v.š. tirpinto sviesto
3-4 v.š. tirpinto medaus
5 kiaušiniai
1 puodelis spanguolių
Gaminimo eiga paprastutė:
1. Įkaitinam orkaitę iki 190 laipsnių.
2. Kiaušinio baltymus atskiriam nuo trynių.
3. Trynius, medų, tirpintą sviestą sumaišom su sausais produktais. Gerai išmaišom.
4. Suberiam spanguoles.
5. Baltymus išplakam iki purumo ir atsargiai įmaišom į tešlą.
6. Naudojau silikonines keksiukų formeles, tai išdalinau tešlą į 6 keksiukus, o likusį kiekį dėjau tiesiai į keksiukus popierėlius (kurie per dideli keksiukų formelėm) ir kepiau ale sausainius.
7. Kepti apie 15-20 min.
Skaniai pasilepinkit šv. Valentino dieną!
Spanguolės ne džiovintos? O jeigu?....
ReplyDeleteTiesiai iš šaldiklio :) Džiovintos tiktų ir, tik reikėtų jų daugiau dėti-bet vėlgi, kad nebūtų per saldu... Pamirkyt vandeny tada reikėtų truputį (visus džiovintus vaisius reikia plauti ;)). Labai rekomenduoju su šviežiom.
ReplyDeleteKokius miltus butu galima deti vietoj riesutu miltu?
ReplyDeleteTiks žemės riešutų miltai (taip sakau, nes žemės riešutai nėra riešutai;) o ir pigiau (nes tikriausiai dėl to ir paklausėt, kuo galima juos keisti)). Šiaip man patinka sojos miltai - lengvi purūs, bet vėlgi kontroversiški dalykai dėl sojos (modifikuota, nemodifikuota)- o bet tačiau sojos mano racione nėra, tad leidžiu naudoti sau miltus retkarčiais, tuo labiau kai kitokių modifikuotų produktų nevartoju.
ReplyDeleteŠiaip keksiukams tinka ir juk įprasti miltai, tik jau tektų kitokių proporcijų laikytis, nes jie reikalauja atitinkamo kiekio drėgnų produktų, kėliklių.. Bet vietoj įprastų miltų avinžirnių miltai pastaruoju metu pas mane atsirado, be to ryžių miltų būna, kurie panašūs į įprastinius.
Pabandžiau padaryti šiuos keksiukus su raudonaisiais serbentais, orkaitėje gražiai atrodo...Laukiu... :)
ReplyDeleteNet seilės sukilo perskaičius apie juoduosius serbentus. Su jais bus daug skaniau ir vasariškiau !! Skanaus! ;)
Delete