2012-02-18

Vištiena marinuota garstyčiose ir meduje



Vištiena yra gėris. Paruošimas labai nesudėtingas, variacijų paruošimui taip pat yra begalės. Viskas tinka: saldu, sūru, aštru... Prieskonių spintelę atsidarius kitą sykį ir sunku sugalvoti, kokios gi šįkart vištienos norim, kokią ruošti, o gal vis tik pamarinuot...
Palengvino galvojimus išties kada rasti keturi vištienos marinatai pagal mano mėgstamą Mark Bittman. Žinomi daug kam tie ingredientų deriniai, bet tiesiog gera turėti po ranka porą gerų variantų, paskui tik juos papildyti pagal savo skonį.
Šiandien vištienos skonis buvo saldus, sūrus, aštrumo nesijautė, nors garstyčios aštrios... Be to, papildžiau marinatą česnaku, svogūnu, tai kepant vištieną namai kvepėjo kepinama ir česnaku įtrinama duona.. hehe apgaulė :)



5 vištienos gabaliukams pamarinuoti reikės:
1 svogūno, pjaustyto pusžiedžiais
5 skiltelės česnako, traiškyto peilio šonu ir susmulkinto
2 a.š. Dijon garstyčių (arba kitokių)
2 v.š. medaus, skysto
1 v.š. pomidorų piurė arba pomidorų padažo
druskos, pipirų, paprikos miltelių




Ingredientus, išskyrus svogūną ir česnaką, sumaišome indelyje. Paragaujam, ar netrūksta druskos, pipiriukų.
Inde sudedam vištienos gabaliukus, svogūno pusžiedžius, traiškytas česnako skilteles ir užpilam marinatu. Viską gerai išmaišome, geriausia rankomis. Paliekame marinuotis geriausiai per naktį.
Kepame apie 40 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant skardos ar tiesiai ant grotelių (tada svogūnų pusžiedžius sudėti ant vištos gabaliukų).


Patiekiam su norimu garnyru ir daržovėmis. Aš dariau labai paprastas kopūsto, morkos ir daigintų saulėgrąžų salotas. Susmulkintas daržoves gniaužiau rankomis, kad atsirastų sulčių. Paskaninau česnako, paprikos milteliais (t.y. tokiais pačiais, kokius prieskonius naudojau vištienai, kad skoniai nesikirstų).

Skanaus!

No comments:

Post a Comment