Receptą radau Australijos virtuvės šefės Teresos puikiojesvetainėje, šiek tiek pakeičiau receptą pagal save (retai kada nekeičiu :))
Mums reikės nemažam kiekiui sausainių (priklausys kokius formuosit):
1 puodelis (235 ml) avižinių dribsnių (angl. rolled oats)
1 puodelis migdolų
1 puodelis kokoso drožlių
1/4 - 1/2 puodelio natūralaus jogurto
sauja džiovintų abrikosų, supjaustytų smulkiau
2 v.š. vandens
2 a.š. kepimo miltelių
pyliau 2 a.š. Stevia ekstrakto (natūralus saldiklis), siūlau dėti 2 v.š. tirpinto medaus (arba daugiau)
1 a.š. vanilės ekstrakto
2. Į virtuvinį kombainą suberiam dribsnius ir migdolus. Kelis kartus pamalm, bet ne iki visisškų miltų. Man liko ir sveikų migdolų po malimo. Skoniui nepakenks!
3. Į maltus dribsnius ir migdolus suberiam kokoso drožles, kepimo miltelius, smulkintus abrikosus, supilam vandenį, medų/Stevia, jogurtą, vanilę. Viską išmaišom. Pas mane sausainių masė buvo rupi, o kad skani.... kaip visada turiu pusę nukabinti dar nekeptos...
4. Šaukšteliu kabinam sausainių masės į saują, suspaudžiam gumulėlį, truputį paplojam, ir dedam ant kepimo skardos. Jei byra, truputį paspaudžiam blynelį. Taip padarom su visa tešla. Dedam kepti.
5. Kepam apie 20-30 minučių, kol gražiai parunda krašteliai. Vėsiname orkaitėje, ją išjungę.
6. Kai atvėsta, skanaujam.
Pastebėjimai: kokosas suteikia drėgnumo, džiovinti abrikosai- saldumo, avižų dribsniai netampa sausi ir neįkandami, tad sausainukai lengvai kramtysis ir kitą dieną. Skanu ir naudinga būtų įberti linų sėklyčių. Beje, sausainiai patvarūs ir transportavimui labai tinkami, tad vykdami į svečius šį skanėstą galite puikiausiai nusivežti. Neveltui kareivių žmonos žinojo, ką daro/kepa.. :)
No comments:
Post a Comment