2012-04-17

Sveikuoliški kviečių sėlenų bananiniai keksiukai



Be didelių įžangų - bananai laaabai tinka keksiukams. Suteikia skonį, sunkumą, drėgnumą, saldumą, valgai ir negali sustoti. Sveika, negraužia sąžinė net ir naktį. Bananų saldumu pasidengia keksiukų viršus... Kitą dieną po kepimo jie dar skanesni, drėgnesni, lipniu viršumi.. Rekomenduoju!





9 ar daugiau keksiukų reikės:
3/4 puodelio sojų miltų (puodelis 235 ml)
1/2 puodelio kviečių sėlenų
3/4 puodelio kokoso miltų (maltos drožlės kavamalėj)
1 bananas
3 kiaušiniai
1/2 puodelio skysto medaus
3 v.š. natūralaus jogurto (tiktų bet koks)
4 v.š. pieno (arba padidinti jogurto kiekį iki 8 v.š.)
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. skrudintų saulėgrąžų branduolių (nebūtinai, bet man norėjos, kad kažkas traškėtų tarp dantų)
1 a.š. vanilės esencijos, truputis druskos



1. Įkaiitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kiaušinių baltymus atskiriam nuo trynių.
3. Viską, išskyrus kiaušinių baltymus, sumaišom dideliam inde ir sublenderiuojam.
4. Kiaušinių baltymus išplakam iki standžių putų su trupučiu druskos.
5. Keksiukų formeles užpildom 3/4 formelių tūrio ir kepam apie 20 min. Patikrinam mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti švarus.



Man labai patiko - nesausi, bananiški, saldūs.

3 comments:

  1. Labai skanu, namai bananais kvepejo...tik per greitai suvalgiau:)va jau planuoju nauja partija daryt.nuosirdziai rekomenduoju!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tikrai kvepia namai jaukiai bananine egzotika ;) Skanūs dalykai ilgai neužsilaiko ;)

      Delete
  2. niu niekaip savo vardo negalejau irasyt i ta laukeli..mandy

    ReplyDelete