Originaliame recepte siūloma kepti duonelę-keksą, bet aš dariau keksiukus-patogu neštis į darbą, nereikia pjaustyti ir trupinti... Bet numanau, kad duonelę iškepsiu kada.
18 mini keksiukų (arba vienam keksui-duonelei) naudojau:
adaptuota pagal Scandifoodie
1 puodelis maltų riešutų (sudėty: migdolai, graikiški ir žemės riešutai)
1 puodelis sojos miltų (originale naudojama vien tik migdolų miltai)
3 kiaušiniai
1 a.š. kepimo sodos
1/2 puodelio natūralaus jogurto ir 2 v.š. linų sėmenų (būtų puiku sumalti kavamale)
30 ml neutralaus skonio aliejaus (naudojau graikinių riešutų sviestą - nesiūlau - duoda kartumo!, geriau žemės riešutų sviestas ar tahini pasta)
1 1/2 puodelio tarkuotų smulkiai pastarnokų
1 a.š. cinamono, truputis druskos
siūlau įpilti skysto medaus apie 2-3 v.š. (arba 1 a.š. Stevia ekstrakto)
1. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiam keksiukų formeles arba kekso formą.
2. Inde sumaišom miltus, kepimo sodą, cinamoną, druską, linų sėklas.
3. Atskirame inde išplakame kiaušinius, natūralų jogurtą, aliejų, skystą medų. Sudedam tarkuotus pastarnokus. Visą masę supilame į sausus ingredientus. Gerai išmaišome.
4. Dedame tešlą į kekso formą arba į keksiukų formeles.
5. Kepame apie 20-30 minučių, patikriname mediniu pagaliuku-jis turi būti sausas, ištraukus iš kepinio. Atvėsiname orkaitėje.
Pastabėjimai: Keksiukai purūs, drėgni, graikiškų riešutų pastos kartumo nesijaučia. Lengvi ir neužkemšantys skrandžio, puikus užkandis! Neišsigąskit 'Daržovė derserte' stereotipo. Nemėgstat daržovių? Panaudokit jas kitokiuose pavidalais, pvz. desertuose - tai puikus būdas organizmą papildyti tik daržovėse esančiomis naudingosiomis medžiagomis, mineralais ir vitaminais, be to, pastarnokus galite pakeisti morkomis. O iš tikrųjų net neįtartumėte, kad keksiukuose dėta kažkokia daržovė... Saldu gardu kaip du medu!
No comments:
Post a Comment