2012-04-08

Žaliasis pupų humusas

Kas mėgsta humusą, siūlau išmėginti dar vieną humuso variantą. Šį kartą ryškiai ryškiai žalios spalvos, tokį tikrą pavasarišką ir pikantiškai skanų.


Naudojau:
adaptuota pagal Food and the fabulous
1 stiklinė/puodelis žalių pupų (angl. broad beans, naudojau šaldytas) (tiktų netgi žalieji žirneliai, šaldyti!)
2 skiltelės česnako, arba 1 a.š. česnako miltelių
pusė citrinos sulčių
gabaliukas citrinos žievelės
2 v.š. sezamų pastos (tahini)
2 v.š. natūralaus jogurto
po žiupsnį druskos, džiovintų krapų viršūnėlių, aitriosios paprikos miltelių
1 a.š. kuminų sėklų
1 a.š. kalendros sėklų arba maltos kalendros


1. Pupas išverdame. Atvėsiname.
2. Į indą, kuriame blenderiuosime, sudedame pupas, prieskonius, jogurtą, tahini, citrinos žievelę, išspaudžiame citrinos sultis. Viską sublenderiuojame iki vientisos masės. Paragaujam, ar netrūksta sūrumo, aštrumo.
3. Viskas! Skanaujam su duoniukais, juoda kepta duona, kabinam su šiaudeliais pjaustytom daržovėm.




No comments:

Post a Comment