Padažui reikėjo šviežių mėtų, ir už jas ačiū Mr.P, nes be mėtų tikrai būtų buvę ne taip skanu. O tas mėtų kvapas nunešė prisiminimais į vaikystę, kai vasarodavau pas močiutę, aplink trobelę kaip piktžolės augdavo mėtos, melisos, pipirmėtės, mama virdavo varškinius virtinukus, o tu lėkdavai aplink trobelę skabydama šviežius mėtų lapelius, kuriuos dėdavo į varškę... Eh šviežios mėtos... buvau pamiršus šviežų jų kvapą...
Tad šiandien pietums buvo gaivūs, lengvi, ir skrandžiui draugiški kepsniukai su dar puikesniu padažu.
Daržovių kepsniukai
Kepiau daug kepsniukų, tad naudojau nemažai daržovių (išėjo 17 keksiukų formos kepsniukų ir 5 dideli kepti keptuvėje):
2 jaunos cukinijos, sutarkuotos burokine tarka
2 morkos, tarkuotos burokine tarka
4 Savojos kopūsto lapai su išpjauta šerdies dalimi, susmulkinti virtuviniu kombainu, blenderiu
2 pastarnokai, susmulkinti virtuviniu kombainu, blenderiu
1 kiaušinis
2/3 puodelio avinžirnių miltų (tiktų žirnių miltai)
1/4 aitriosios paprikos (arba pagal aštrumo pomėgius), smulkintos
prieskoniai: 1 a.š. maltų kumino sėklų, 1 a.š. druskos, 1 a.š. kario prieskonių, 1 a.š. džiovintų petražolių (šviežios ir tinka)
1. Dideliame inde sumaišome tarkuotas daržoves, prieskonius, miltus, kiaušinį. Paliekame trumpam pabrinkti.
2. Kepiau kepsniukus orkaitėje keksiukų formelėse apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje ir 5 kepsniukus keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai parudo.
Tzatziki padažas
250 gr natūralaus jogurto
1 ilgas agurkas, išimtom sėklom, sutarkuotas burokine tarka
pusė citrinos sulčių
po 1 v.š. smulkintų šviežių krapų ir mėtų lapelių
1 skiltelė traiškyto česnako
truputis druskos
1. Iš agurko svarbu išimti sėklytes, nes jos keičia skonį ir padažiukas labai pavandenytų. Tada ir sutarkuojam.
2. Ingredientus sumaišom indelyje. Padruskiname pagal savo skonio receptorius. Ir viskas. O taip primena lietuviškuosiuos šaltibarščius! Mėtos duoda pikantiškumo ir gaivumo.
Kepsniukus mirkom padažiuke arba tiesiog padažą užpilam ant jų ir skanaujam su šviežiom daržovių salotom. Skanių pietų!
No comments:
Post a Comment