2012-04-19

Tofu sūrio nekeptas šokoladinis pyragas

Riešutai, šokoladas, pyragas  kas gali būti geriau. Sveikame pyrage? Sunku patikėt? Būna pasitaiko. Tereikia kelių ingredientų ir skanus, pirštus laižyt verčiantis desertas puikuosis Jūsų lėkštėje. Eisit pakartot, pamatysit.
Pyragas bus minkštas, jei nenaudosit šokolado recepte. Aš nenaudojau, dėjau daugiau kakavos ir kokosų sviesto.

Susirandam (siūlau naudot formą mažesnio nei 20 cm skersmens):
pakuotę tofu sūrio (silken arba firm)
1/4 - 1/3 puodelio skysto medaus (reguliuotis saldumą - 1/3 puodelio buvo per saldu man)
1 a.š. vanilės esencijos, truputis druskos
2-3 v.š. tamsios kakavos (geriausia 20-22 proc. riebumo, bet tinka ir 'liesesnė' 10-12 proc.)
plytelė juodo nesaldaus šokolado (nebūtinai)
2-3 v.š. kokosų sviesto (jei nenaudojat šokolado)
1 puodelio riešutų (naudojau kokoso drožles, žemės riešutus, midgolus, kelis sūdytus anakardžius)
5 datulių, bent 15 minučių pamirkytos vandeny



1. Datules ir riešutus sumalam virtuviniu kombainu iki birios masės, ne visisiškų miltų.
2. Kepimo formą ar tortinę padengiam tolygiai riešutų-datulių mase, lengvai paspausdami pirštais.
3. Jei naudojam šokoladą, jį ištirpinam inde, kuris įstatytas į puodą su verdančiu vandeniu. Į skystą šokoladą sudedam tofu, įlašinam vanilės, beriam kakavą, druską, supilam tirpintą medų ir išmaišom (sublenderiuojam). Jei nenaudojam šokolado, viską tiesiog sumaišom inde (sublenderiuojam). 
4. Šokoladinę masę užpilam ant riešutų pado, paskleidžiam tolygiai, ir dedam į šaldytuvą porai valandų ar ilgesniam laikui.
5. Naudojant firm tofu, pyragas bus tvirtesnis, naudojant silken - bus kreminės konsistencijos.
6. Skanaujam, o likučius, jei liko, laikom šaldytuve.

Saldaus!

10 comments:

  1. patinka man tavo blogas :) tiek skanių ir sveikų idėjų - ir iš kur tiek minčių kyla :)

    ReplyDelete
  2. Ačiū, Jurgita iš žaviojo sodelio!mirkt mirkt :) Tos mintys skolintos, perdarytos, adaptuotos iš interneto platybių tik.. Iš poreikio naudingai skanaut, o ne tik tuščiai kramtyt, po sportinių malonumų :)

    ReplyDelete
  3. Geras Tavo atsakymas :)
    Mėgėjai ir mes tofu sūrio :) Glotnučius gaminam, į padažus, ledus dedam, o va, tokio, nekepto, pyrago, nevalgytų... Kepiau keksą irgi šokoladinį - visiems labai patiko. Pabandysiu Tavo receptą sumažnus porcijas (tik sau).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kristina, naudok tada tik mažesnę formelę, o jei ir darytum visą normą, jo per daug nepasirodytų ;) Svarbiausia skeptikams neminėt To-Fu... juk vien dėl FU nevalgys :) Pas mane skepticismo atstovas lapnojo ;) Svarbu saldu, kad bus pasakai, o visa kita informacija tikrai nebūtina platint, o ir neplatinant nieko neskriaudi ;)

      Delete
  4. Tokį datulių riešutų pagrindą ragavau - be galo patiko.
    Tokį šokoladinį kremą su tofu irgi ragavau - irgi patiko. Reiks kada sumest juos kartu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dabar tikslas su firm tofu pamėginti, standesnis būtų. Bet ir šitas gerumėlis - vogt ir vogt ir šaldytuvo :)

      Delete
  5. Aciu tau. Tavo indelis labai didelis i mano supratima apie nuostabu maista ir patiekus, kurie yra geris mano kunui ir sielai. Niekada nemaniau, kad sveikai maitintis ir gyventi gali buti taip parasta. Aciu tau ir Vytautei, kad dave nuoroda i tavo blog'a. Skaitau jau nuo vasaros. Prasau atvesk visus i prota! kiek gi galima su tuom cukrum, miltais ir kt perdirbimais nuodintis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamile!!!aciu tau nuosirdziausiai uz toki komentara!!! Ir Vytautei,kad parode tinklarasti;))

      Delete
  6. Ar būtų galima naudoti kažką kitą vietoj Tofu?pvz: rikotos varškę?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Su neskysta rikota manau daug geriau gausis nei su tofu. Ir skaniau... ;)

      Delete