2012-05-02

Bananų-mango ledai

Šiltėja orai, arba po šiltėjimų šaltėja. Bet kalendoriškai šiltėja ir ne kitaip! Saulė privalo būti, privalo sušildyt mintis, o kartais ir perkaitint, kad pajustum, ką reiškia šaltų desertų gaiva. O šaltų dersertų virusas tikrai siaučia (kaip kad IRRI-Style) ir pas mane, ir mes vis dalinamės naujais skaniais atradimais. Iš tiesų, kokie čia atradimai... Bet kažkodėl nešovė į galvą anksčiau taip daryt...
Taip aš vėl apie ledus, kurių jau nė kvapo nebeliko, nes šaukšteliai jau net išplauti, bet liko kelios nuotraukos ir idėja, kuria dalinuosi. Labai paprasta ir be galo sveika!
Tad raitojamės rankoves 5 minučių darbui ir susirandam:



3 bananus ir
2 prinokusius mango,
bei paskaninimui 2 a.š. žemės riešutų sviesto (jei jame yra kitokių priedų nei riešutai, net nepirkit, o jei tokį turit jau, nedėkit į ledus - ledai natūralūs ir sveiki tegul išlieka)
galima įspausti pusės citrinos ar laimo sulčių



Šį kartą dėjau nešaldytus šviežius vaisius. Buvo puiku! Vaisius susmulkinam, kad virtuvinis kombainas/blenderis nepaspringtų, ir sumalam iki vientisos masės. Gautą tyrelę dedam į sandarų plastikinį indelį (geriau didesnį ir platesnį nei kad aukštesnį ir siauresnį) ir dedam į šaldymo kamerą. Jei turim laiko, po 2-3 valandų ledus ištraukiam iš kameros ir permaišom/sublenderiuojam dar kartą. Vėl dedam į kamerą, kol sustings iki norimo kietumo.


Skanaujam!

P.S. ledų tyrelę dėjau į kamerą nakčiai, po nakties permaišiau - nebuvo sustingę į akmenį. Po 7 valandų ištraukiau iš kameros, palaikiau kambario temperatūroje 5 minutes ir galėjau formuoti rutuliukus. Mango Gaivuma, Bananų Salduma. Ar gali būti kas geriau ir natūraliau? ;)

Let's Indulge Without Feeling Guilty!  

2 comments:

  1. Norėjau paklausti, gal žinai, kiek kalorijų tokiuose leduose? Suprantu, kad kiek mažiau negu tradiciniuose leduose, bet gal galima kažkaip paskičiuoti kiek būtų viename rutuliuke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labas Laima88, paskaičiuoti negaliu dabar tiksliai, bet sudėjus tris bananus ir tris mango, gaunasi apie kokius šešis -aštuonis rutuliukus... lyg ir.. tai paskaičiuok pagal produktus :) Bet atmink, kad vaisių kalorijos ne tas pats, kas suvalgius duonos riekę ar makaronų lėkštę, kad ir tokį patį kalorijų kiekį;) Kils klausimų, rašyk;) Sėkmės!

      Delete