2012-05-08

Kepti kopūstai garnyrui

Turint kopūsto galvą, su sava galva kartais nesugalvoji, kaip tą kopūstą paruošti, kad būtų greita, skanu ir paprasta. Mėgstu paprastumą, be jokių primozojimų, kai supranti, koks ingredientas yra pagrindinis. Trumpai tariant, mėgstu produktus, ne gaminius...
Kopūstą naudoju dažnai salotose (taip balandėliuose ir!), bet radus tokį dalyką pas Martha Stewart, kad kopūstą galima pakepti orkaitėje riekelėmis, turėjau išmėginti. Juk kopūstai yra pigi, ir be galo turtinga vitaminų, mikroelementų daržovė.


Kopūstą palei jo šerdį pjaustome dideliu peiliu 1 cm riekelėmis. Taio pasklinda lapeliai aplink, bet mes juos aprankioję gražiai padedam ant kepimo skardos, išklotos kepimo foliją ir patepta aliejumi. Ant kopūsto riekelių pabarstom kmynų (labai tinka!), kario prieskonių,paprikos miltelių, pabarstom traiškyta česnako skiltele ir apšlakstom alyvuogių aliejumi.


Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepame apie 40 minučių. Išnaudodami orkaitės pajėgumą, tuo pat metu kepame vištieną, ar pyragą, ar keksiukus :) 
Kepant laisvieji kopūsto lapeliai apskrunda, patamsėja ir tampa tokie 'čipsiški' - traškūs kopūstiniai traškučiai. Krimst.


Puikus garnyras prie mėsos patiekalų paruoštas. Lupinėjam sluoksneliais arba pjaustom peiliu, smeigiam šakute ir skanaujam.




Vyriška porcija

2 comments:

  1. Tikrai keistai paprasta.

    ReplyDelete
  2. na nieko daugiau ir nepridursi - puikiai ir labai paprastai !!!

    ReplyDelete