2012-05-12

Trijų ingredientų sausainiai

Vienas. Du. Trys. Norint pagraužti kažko prie arbatos, ar nesulaukiant pietų, ar tiesiog pakeisti rytinę avižinę košę kažkuom kitu... Siūlau tą košę paversti sausainiais. Dauguma juk deda į košę priedų: bananų, riešutų, sėmenų, riešutų sviesto, uogų ir t.t. Šį rytą siūlau dėti tik bananą ir žemės riešutų sviestą, ir .. jokio cukraus nereikės :) Na gal .. jei pritrūks kažkam saldumo..

Prisnokinkit bananą, kol pradės juodai taškuotis.. Pasemkit porą gerų saujų avižinių dribsnių (tinka ir kelių grūdų dribsniai ir ne greito paruošimo! (jie jau suvirškinti beveik..)), pasigaminki riešutų sviesto (pravers ir ateičiai, arba bus tiesiog sulaižytas nesulaukęs ateities) arba naudokit pirktinį, kuriame nėra priedų...



Bananas + 2 a.š. žemės riešutų sviesto + 1 puodelis dribsnių (gali tekti įberti papildomai, jei bus per skysta).

Sutrinam bananą kartu su žemės riešutų sviestu, suberiam dribsnius ir gerai viską išmaišom. Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi, įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kol kaista orkaitė, ant kepimo skardos dedam šaukšteliu sausainių tešlą, palyginam, kad būtų dailesni... Pašaunam į orkaitę 15-20 minučių (arba kol gražiai apskrus viršus). Atvėsiname orkaitėje.



Paprastumas neišpasakytas, o skonis iš trijų ingredientų!

P.S. norint save apsisunkinti, galima berti į tokią paprastutę sausainių tešlą ką tik norit... :) Bet kartais noris tiesiog kažko paprasto...

6 comments:

  1. va va... laukiau laukiau ir pagaliau sulaukiau šio receptėlio :P ) gėris, žymiuosi, o tai kartais taip norisi kažko nemiltinio, bet trapaus pakramtyti :) bus puikus variantas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. man žavus Tavo žavėjimasis paprastais dalykais :) tikrai pakramtymams pats tas ;)

      Delete
  2. Laba diena, norejau paklausti, gal galima deti medu vietoj riesutu svieto? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ir ne tik medų :) Spintelėse jei kokio gėrio yra, viskas tinka, kas Jums skanu :)

      Delete
  3. Viskas būtų puiku ir pagirtina, bet...
    Niekad nepagalvojote, kad daug sveikiau būtų gaminti šiuos skanėstus iš avižinių SĖLENŲ ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, avižų sėlenų ir kviečių sėlenų vien jų daug vartoti negalima, tiesiog gali užsikišti žarnynas ir apsunkins organizmą per didelis jų kiekis. Bet pamėginti, kodėl gi ne? Ir su saiku :)
      Šiandien kaip tik skaičiau apie avižų sėlenas gaminant avižų pieną, tad mėginsiu.

      Delete