2012-05-18

Varškės pyragas su kokoso plutele (2 dublis)

Dabar pilna burna skanauju. Gerai, kad rašyt, o ne kalbėt reikia, nes būtų pobaisiai nemandagu šnekėt pilna burna... o tikrai nelaukčiau girti pyrago, kol sukramtysiu... vertas pagyrų, o ta kokoso plutelė taipppppp tinka, neina apsakyti... Pyragas ypač pamėgtas mamos ir brolio, ir tikriausiai nėra savaitės, kada namuose nekvepėtų šiuo pyragu. Sakė 'ką čia pyragas, šia tortas..'. Tad Jums spręsti taip pat.
Kepiau pagal patį pirmąjį mėginimą šio varškės pyrago su tam tikrais pakeitimais. Patobulintą receptą pateikiu žemiau:



Reikės (20 cm skersmens formai):
adaptuota pagal Jurgitą (ačiū ačiū!)
Pyrago pagrindui: 2 puodeliai kokoso drožlių
2 kiaušiniai
bėriau 2 v.š cukraus (bėriau natūralaus saldiklio Stevia vietoj cukraus)
2 a.š. tamsios kakavos miltelių
Pyrago įdarui: 0,5 kg varškės (naudojau 0,5 proc. 'Žaliosios karvutės' pieno varškę)
3 kiaušiniai
D.Oetker vanilinio pudingo pakelis
120 ml pieno
100 gr cukraus (naudojau vaisių cukrų fruktozę)
sauja džiovintų spanguolių (mmm būtų skanumas su vyšniom...)


Kepimo eigą tiesiog perkopijuoju, nes nieko nesikeitė. Tik šį kartą orkaitė pasvilino vieną kraštelį mano pyrago - ha! skoniui nepakenkė tik vaizdui. Tad kai viršus apstings bekepdamas, pridengite kepimo formą folija, ir kepkite toliau.
1. Pyrago pagrindui skirtus kiaušinius ir cukrų ištrinti, kol cukrus ištirps.
2. Įmaišyti kokoso drožles, kakavą, išsukti šaukštu, kol gerai susimaišys su kiaušinių mase.
3. Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant jos suberti kokoso masę ir pirštais paskirstyti po visą formą ir aplipdyti formos kraštus, stengiantis, kad pagrindo storumas būtų visur apylygis.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 20-30 min. vis stebint, kad nesudegtų (krašteliai greičiau apskrunda).
5. Kol kepa pagrindas pasiruošiam pyrago įdarą. Įdarui skirtus kiaušinius, cukrų (manau su medum b8t7 ir labai skanu, tik reiktų rinktis neutralesnį medų (rapsų, liepų žiedų, bet ne grikių) išsukame šaukštu, kol cukrus ištiprs. Sudedame varškę. Sublenderiavau viską!
6. Pudingo miltelius užpilame pienu ir gerai išmaišome.
7. Pudingo masę galiausiai įmaišome į varškės masę. Man masė gavosi grietinės tirštumo.
8. Įdarą supilame ant iškepusio pagrindo ir šauname atgal į orkaitę geram pusvalandžiui (priklauso nuo orkaitės kaitrumo). Kepiau tol, kol įkišus medinį pagaliuką jis liko sausas, be to ir viršus jau buvo apkepęs, t.y. pajudinus nedrebėjo.


Kai atvės, dėkite į šaldytuvą - geriausia per naktį. Skanaukit atšalusį ir nepamirškit, kad kuo daugiau dienų praeina nuo kepimo, tuo jis skanesnis darosi.
Iš tiesų taip parasta: paprasta varškė, truputis pieno, kiaušiniai ir kokosas... ir gaunam paprastą, bet burnoje tirpstantį sūrio pyragą, neriebų, gaivų, nesunkų, Tobulą... Simply the best!


Mėgaukitės, skanaukit ir (ne)sidalinkit! :)))

12 comments:

  1. eina sau eina sau ... baik čia erzinti tokiais gardėsiais, o tai vėl lašinių sluoksniu pasidengsiu .... :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. taip taip tau tik ir bijot lajaus sluoksnio :)))

      Delete
  2. joa, ir net labai, o tai taip vargau nuo žiemos ir dabar va vėl presas šviečiasi... o šiaip tai labai gerai žinau, kad antroji pusė būtų labai pamaloninta tokiu desertu namie - žodžiu kepsiu kitą savaitę :)))

    ReplyDelete
  3. būsiu pamaloninta, jei antroji pusė bent paragaus šito pyrago... :))) kaip kam matai :D

    ReplyDelete
  4. nuostabus,labai jo noriu,bet viena beda,negaliu pakest kokoso kvapo,esu kazkada labai jo uzsivalgiusi,o pakeist kuo nors kitu negalima?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, galima ir be pado kepti, o originalus receptas si8lo naudoti šį pagrindą: ''150 g sviesto, 120 g cukraus,2 kiaušiniai,2 stiklinės miltų (320 g),1/2 šaukštelio kepimo miltelių'', o eiga: ''Sviestą ištirpink, sumaišyk su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padėk į šaldytuvą. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.'' Tikiuosi padės ;)

      Delete
  5. mmm.. toobulas! purus, minkstas ir tiesiog tirpstantis burnoj.. is pradziu atrode, kad idaras per skystas ir neiskeps, bet viskas gerai buvo, tiesa, po kokios valandos kepimo ;D ir dejau saldytu vysniu - ta rugstele tiesiog nuostabiai cia tinka. Net mano vyras, kuris siaip nemegsta nei pyragu nei nieko "sveiko", ivertino, kaip "ziauriai skanu"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaip PAVYDŽIU už 'ŽIAURIAI SKANU' iš vyro :)))))) tikrai :)) KOmentaras ŽIAURIAI fainas :) Ačiū :) Labai smagu, kad patiko! :)

      p.s. taip taip su įdaru net sunku nusakyti, kokio tirštumo jis turi būti.. vis tiek iškepa, atvėsus sustingsta ar taip, ar taip :)

      Delete
  6. Ar vietoj paprasto pieno būtū galima naudoti kokoso pieną?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simona, manau visiškai kokoso pienas reikalo nepagadins. Papasakok, kaip seksis!

      Delete
  7. Kepiau užvakar, valgėm vakar:) gavosi super, geriau nei tikėjausi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Donata, taip taip jis šaltas netgi skanesnis! n kartų keptas ir valgytas. Labai smagu, kad patiko! :)

      Delete