2012-10-31

Foodie Penpals Spalis

Spalio mėnuo į pabaigą, Foodie Penpals siuntinukas beveik ir suvalgytas, kai kas dar nesunaudota, bet bus panaudota.. Taip, spalio pabaigoje vėl gavau Foodie Penpal siuntinuką. Foodie Penpals - tai smagus apsikeitimas dovanomis kiekvieną mėnesį. O keitiesi vis su kitu žmogumi iš plačiosios Europos, kurį pagal tam tikrą savo sistemą paskirsto Carol iš Rock Salt tinklaraščio. Kai gauni siuntinuką, padėkoji savo mėnesio draugui, paruoši įrašą ir toliau lauki. Labai smagu nekantriai laukti siuntinuko! 
Man papuola vis ruošti siuntinukus vietiniams Foodie iš Britanijos ir taip pat mane nustebinti mėgina britės. Bus matyt, kaip viskas vyks toliau ir į kokias šalis siųsiu ir iš kokių šalių gausiu gėrybių. Žavu!


Spalį man siuntinuką ruošė Joan (iš Škotijos!). Rašinėjomės laiškais vis, klausinėjo ji manęs, ką mėgstu, ko ne ir ar turiu pageidavimų kokių... Pasakiau elementariai, kad vengiu apdoroto maisto gaminių... Lengva pasakyt, o pasirodo ne taip lengva padaryt. Žmogui, kuris valgo viską, pasirodė tikras iššūkis. Bet... Joan susidorojo su tuom labai puikiai - naršė internetą, domėjosi sveikomis įvairių poduktų alternatyvomis, nežinodama, ar tai gerai ar ne, rašė man laiškus ir klausinėjo.. o aš raudonavau, kad taip apkroviau žmogų ir negalėjau parašyt tiesiog kokį nors pageidavimą. Joan - superinė- ji sakė išbandė naujus receptus, naujus ingredientus, ir pati neatsistebėjo, kaip skanu namie kepti speltos sausainiai su nerafinuotu cukrumi, kaip skanu duona su moliūgų sėklomis ir aguonomis! Voila! Aš likau nuoširdžiai sužavėta ir linkiu visiems Foodie gauti Joan į mėnesio draugus! :)
Taigi ko man priruošė J. Namie atidarant dėžutę suguža dvi vyriškos sielos stebėt viso proceso ir vis viliasi siuntiny rasti alaus ir čipsų (aš rimtai, nejuokauju), bet laimė (!) dėžutėje radau:
- naminės speltos duonos su moliūgų sėklom ir aguonom. Joan pergyveno, kad duona kieta, siūlė valgyti ją su sriuba. Aš kelias dienas neprisiruošiau valgyti duonos, nes man jos nereikėjo racione tom dienom, bet kai paragavau.. nom nom nom buvo! labai skanu! Pati privengiu greitų duonų su mielėm, bet retsykiais toks treat neišvers iš kojų :) Plius įdėtas visas receptas su instrukcijomis. Su razinom reikės išsikepti kada tokią duonelę.
- trijų rūšių sausainių: su cinamonu, su šokolado gabaliukais ir migdolų miltų macaroons su kokosu, kurie išnyko greitai kaip rūkas - toookiieeee na sultingi.. labai labai skanūs. Nesu pati tokių dar kepus, nes vis kitoius variantus mėgindavau, bet šį jau ruošiuos vėl kept.
- džiovintų bananų (vaikystės prisiminimai! ir neseniai buvau pasvajojus apie tokius bananus, tik nežinojau, kur gauti jų), kurių Joan įdėjo vien dėl Fun, nes pati nežinojo, kas su jais daroma ir sakė žiūrės, ką aš su jais veiksiu. o ir veikiu, pasiimu ir valgau, nes bais skanu :)
- žieminiai nerealiausi prieskoniai- cinamono lazdelės (o didumas vienos lazdelės tai kokia 20 cm... nesu mačius net tokių :)) ir muskato riešutų, o aš nemaltų riešutų nesu turėjus. Aprūpinta Kalėdoms :)
- maltų migdolų pakelis - oi kepsim kepsim su jais...

Reziumė: Joan - dabar dar puikesnė šeimininkė patapo, atrado įdomių dalykų, kuriuos išbandė, o aš išragavau. Tiesiog abipusė nauda ir ačiū Joan dar kartą! Aš apsipatenkinus siuntiniu, žodžiu :)


In English


The end of October. Foodie Penpal parcel arrived, it was packed and almost eaten with some stuff left unused for future baking and cooking challenges. Foodie Penpals is a fun exchange of gifts each month. Barter happens between two people who are allocated by Carol - an owner of Rock Salt blog. It is simple: you prepare the parcel of goodies and you sent to your monthy friend, then you get your parcel from another person. Everything has to be written about in your blog because you need just say good words and thank everybody for participating. That is it! So fun and such a surprise to get a gift box or soft envelope with interesting food related goodies!
I had participated two times and both times I prepared my parcel to send to the UK residents and also I got my parcels from Glasgow :)) Lucky me :) We will see what next FP will bring. Excited!



I got my parcel from Joan (from Scotland!). We were emailing to each other several times about things we like, we do not like, we eat or not. I told her that I try to avoid processed food products... Easy to say, hard to do it seems as I thought omg I did a problem to Joan. But ... Joan managed very well to take this advantage and I was excited to read that she was looking for new recipes with new healthy ingredients. She is superb girl. She amazed me saying how she was excited that she loved new things in baking, new recipes and healthy sweet treats as spelt bisquits, homemade bread. Isn't that exciting! I was left impressed and sincerely wish you to be next Foodie friend :)
So what was in my gift box. I need to mention that when I am in a process of opening the boxes I always have two men around me with expectations that I will find beer and potato chips in the parcel. Oh men... but fortunately (!) in a box I find the things I love:
- Homemade spelled bread with pumpkin and poppy seeds. Joan, the bread is delicious without soup! It was hard but very tasty and not difficult to eat! I like such texture of breads.  Nom nom nom. I usually avoid bread with yeast but sometimes such a treat is really good and especially homemade. Joan put a recipe of bread for me as well and with all instructions. Cool, so next time maybe rasins into the bread? Why not, yea? :)
- Three types of biscuits with cinnamon, chocolate chips and almond flour coconut macaroons, which disappeared quickly as the fog - juiiccyyy.. very very tasty. Now it is my turn to bake them.
- Sun dried bananas (childhood memories! In fact I was thinking some time ago about such bananas but did not know where to get them here.. so Joan have read my mind) Joan put bananas in the parcel just for fun as she even did not know how to eat those bananas. Yes, Joan, you just need to take it and eat. Really good :)
- Winter spices-cinnamon sticks (one stick is almost 20 cm long. I have never saw gigantic cinamon stick and now I own them :) and  whole nutmeg - never had whole nutmegs so now stocked for Christmas baking :)
- Ground almonds pack - oh baking baking baking is waiting for me :)

To sum up: Joan is now even more better baker as she discovered new tastes, ingredients, methods to bake and I tried them. It was delicious! Approved! Recommended! So it was good experience and benefits for me and for Joan in October :) Thanks Joan again!

6 comments:

  1. Taaiiii kaiii žmogus pasistengė ir visko prikepė :) aš vis užsinoriu ko nors įdėt savo kepto, bet... kol nukeliauja visus tuos tūkstančius kilometrų, tai ir sugesti, ir susenti gali, tad et...
    Oo bet vyrai visur lieka vyrais. Alaus ir čipsų, sakai... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pažiūrinėjus daugelio įrašus, daug kas savo kažką siunčia- džemus, uogienes, čatnius, keptus reikalus... Hmm teks pagalvoti ir nusiųsti kažką :) Gal.. :))
      Mhm vyrai... nesupranta tokių siuntinių :D Vis prašo esmę papasakoti tokio reikalo :)

      Delete
  2. What a lovely post! Am so glad you enjoyed your parcel, Indre, I really had fun putting it together, and I definitely learned a lot and discovered some great new ingredients. My next experiment will be making a sourdough starter so I can bake bread without yeast. Thank you for the lovely words, you've been a fantastic October pen pal! x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joan, thanks for stoping by! I hope I will see other your bakings in your blog! Thanks you too very much! ;))

      Delete
  3. Nesenai suradau tavo blog'ą ir esu visiškai juo sužavėta ;) Nemažą dalį tavo receptų jau esu išbandžiusi ir likau patenkinta. Pati nevartoju apdoroto maisto, todėl tavo blog'as tiesiog tobulas :))Nesu tikra, ar esi badžiusi šį super paprastą ir sveiką ledų receptą, jei ne, laaabai siūlau išbandyti :
    Reikalingi 2-3 super minkštučiai, pernokę bananai. Juos tereikia supjaustyti griežinėliais ir dėti į šaldiklį maždaug 2-3val. Tada išėmus truputį atšildyti (ne visai) ir blenderiu malti. Negalėjau patikėti, kad TIK iš bananų išėjo tokie tobuli ledai su visiškai kremine, "ledine" tekstūra, kokia yra ir mums įprastų pieninių ledų. Pagardinau kakava, vanile, tarkuotais riešutėliais ir pasaldinau medučiu. Labai siūlau išbandyti, tiesiog pasaka. O ir improvizuoti yra kur, su įvairiais priedais.
    Skanaus !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaiva, kaip šaunu, kaip smagu! Šaunu, kad kepi ir nenuvylė :)
      Dėl ledų: pažiūrėk- http://keistaipaprasta.blogspot.co.uk/2012/05/bananu-braskiu-ledai.html
      http://keistaipaprasta.blogspot.co.uk/2012/05/bananu-mango-ledai.html
      http://keistaipaprasta.blogspot.co.uk/2012/04/sokoladiniai-bananu-ledai.html
      Tikrai labai skanus dalykas, ir dabar kameroje sumesti nulupti bananai, kokteiliams skanu jie sumesti ir sublenderiuoti, tik kad vėsoka juos rytais gerti :D

      Delete