2012-03-03

Citrininė balta žuvis


Žuvies mūsų mityboje turi užimti keletą vietų per savaitę dėl žuvyje esančių visokių gerųjų omega rūgščių, riebalų ir nepakeičiamųjų baltymų, reikalingų atsistatyti raumenims. O galima visa tai ignoruoti ir tiesiog mėgti žuvį ir ją valgyti paruošus kažkiek įdomiau.


Visas įdomumas ir teslypėjo tame, kad reikėjo sunaudoti citriną. Dar šio bei to randam pasikuitę prieskonių ir pagardų spintelėje ir ruošiau dviem būdais taip:

6 baltos žuvies filė (naudojau poloką)
1 citrina, nululpta, supjaustyta plonom riekelėm
citrinos žievelė, užpilta ir palaikyta verdančiame vandeny apie 5 minutes
1,5 puodelio maltų džiūvėsėlių (gali būti ir šviežūs)
0,5 puodelio maltų migdolų
druska, pipirai, džiovintas rozmarinas, džiovinti krapai, petražolės
keletas sviesto gabalėlių
8 česnako skiltelės

1. Nuluptas česnako skilteles (4), džiūvėsėlius, pusė citrinos žievelės kiekio, džiovintus žalumynus sudedame į kombainą ar blenderiavimui skirtą indą, ir sumalame iki birios masės. Atidedame į šalį.
2. Likusias česnako skilteles, maltus migdolus, likusią citrinos žievelę sumalame iki vientisos lipnios masės.
3. Kepimo skardą klojame kepimo folija ir ant jos išdėliojame žuvies filė, padruskiname ir papiriname.
4. Ant pusės žuvies file suberiame džiūvėsėlius ir tolygiai uždengiame paviršių; kitą likusią žuvį aptrupiname lipnia migdolų mase (ji tikrai lipni).
5. Ant džiūvėsėliais užklotos žuvies dedame sviesto gabaliukų ant kurių uždedame po citrinos skiltelę.
6. Kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje.



Patiekiam su daržovėm pagal pomėgį ir/arba ryžiais.


De-li-cious!

No comments:

Post a Comment