Taigi sausainių pagrindui naudojamos juodosios pupelės. Gaminu ir gaminu įvairias variacijas su juodosiom pupelėm: tai brownie, tau sausainiai, ar tai pikantiški užtepai prie daržovių... Universalumas neišpasakytas! Garantuoju, kad 'pupeliškumo' nei sausainiuose, nei pyraguose nesijaučia.
9 dideliems sausainiams reikės:
adaptuota pagal My New Roots
1,5 puodelio (puodelis 235 ml) juodųjų pupelių (virtų, arba konservuotų)
2 a.š. sviesto/kokosų aliejaus/sezamų pastos (naudojau sezamų pastą-labai tiko!)
5 v.š. tamsios kakavos miltelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (ant peilio galo)
4-6 v.š. skysto medaus
2 a.š. linų sėmenų (arba 2 kiaušiniai) (naudojau nemaltas linų sėklas)
1 a.š. vanilės esencijos
sauja džiovintų vyšnių arba spanguolių
trečdalis puodelio smulkinto juodojo šokolado
(nebūtina: dėjau 1 v.š. citrusinio kremo- dabar visur jį dedu.. labai skanu..)
1. Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
3. Visus ingredientus (išskyrus džiovintas uogas ir šokolado gabaliuku) sudedam į indą, kuriame su blenderiu viską gerai sumalame, kad neliktų sveikų pupelių.
4. Į masę sudedame džiovintas uogas ir smulkintą šokoladą. Viską išmaišome.
5. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dedame po šaukštą tešlos, paplojame. Pabarstome druska.
6. Kepame, kol gražiai parunda, ir pačiupinėjus sausainio vidurį, jis nebūna minkštas. Kepimas trunka apie 20 minučių.
7. Atvėsiname ir skanaujame. Laikome sandarioje dėžutėje šaldytuve.
Aštri meilė ir sausainiai ;) Enjoy!
No comments:
Post a Comment