Šiandien dar pasitaikė proga lyg tyčia. Naudojau kiaušinių baltymus žiedinio kopūsto keksiukams-kąsniukams, o trynius kur dėt? Greit sumečiau, kad trynius juk naudoja Citrinų kremui daryt. Oplia! Citrinų turiu. Greipfrutas pats pasiprašė į puodą vietoj vienos citrinos, taigi ir sumeistravau lengvą, a r o m a t i n g ą ir tokįįį skanų kremą, kad net pati nustebau, kaip taip skanu gali būti... Tikrai.
Naudojau:
adaptuota pagal Adelaidegardeners
1 greipfruto sultys
pusė greipfruto žievelės, smulkiai sutarkuotos
1 citrinos sultys
pusė citrinos žievelės, smulkiai sutarkuotos
4 kiaušinių tryniai, lengvai išplakti
5 a.š. kupini medaus/ arba cukraus (apie 100 gr.)
2-3 v.š. nesūdyto sviesto
1. Citrusinius vaisius nušveičiau kempinėle, užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau jame pasimaudyti, kad brudukai nusiplikytų. Tada tik spaudžiau sultis ir tarkavau žieveles.
2. Į nesvylantį puodą sudedame visus produktus ir kaitiname, kol išsilydo medus ir sviestas.
3. Kaitinam toliau ir laukiam, kol masė ims tirštėti. Užtrunka apie 20-25 minutes.
4. Kremą supilame į stiklainiuką, kuriame kremas galutinai sutirštės ir bus galima kabinti kaip želę (į stiklainiuką pyliau skystoką kremą, nes pabijojau virinti ilgiau, kad neišgaruotų visas mano kremas :)).
O puodą kaip skanu išlaižyt... o dar skaniau šaukšteliu kabint iš stiklainiuko.. Jei iš karto neiškabinsite, laikykit kremą šaldytuve netgi iki mėnesio laiko.
Kažkas pasakiško skonių pasauly...
ogi va, matau ir kokio tirštumo pavyko gyvai :) graži spalva, truputuką oranžinė, ar ne?
ReplyDeleteSkanus daiktas. Su greipfrutu patiko labiau nei vien tik citrinos. Spalvą dar keitė grikių medus, nes jis tamsus.
ReplyDelete