2012-03-07

Kokosų sviesto batonėliai su kakavos sluoksniu


Kurią dieną dariau kokosų sviestą ir išaušo jam laikas būti panaudotam skanių batonėlių-saldainių-ledainių gamyboje (nors pridėjau prie recepto nuorodą su krūva kokosų sviesto panaudojimo būdų). Labai kokosiškas skanumynas bei labai lengvai pagaminamas, be to, nereikia kepti. Patinka man 'Raw' saldėsiai (verstųsi žaliavalgiški...hehe:)): nereikalauja kepimo, tiesiog sumaišai ingredientus, paverti norima forma, ir skanauji natūraliais rankų darbo gaminiais be jokių parduotuvinių chemijų.


Taigi susirandam:
1/2 puodelio (120 ml) kokosų sviesto (atšildyto)
2 v.š. medaus, skysto
keli lašai migdolų ekstrakto
5 v.š. baltymų miltelių (sportuojantiems)
2 v.š. kokoso drožlių
2  v.š. kokosų miltų (malti kokosai kavamale) (nenaudojant baltymų miltelių, kokosų miltų padidinti iki 4-5 v.š.)
keli a.š. vandens (priklausomai kokio tirštumo masė gausis)

Glajui: 2-3 a.š. kakavos miltelių (naudojau carob'os miltelius)
2-3 a.š. medaus, suskystinto
2 v.š. kokosų aliejaus arba suskystinto sviesto
keli lašai vandens (jei pritrūktų suskystinti masei)
kadangi naudojau carob miltelius, pasirodė per kartu, tad dėjau 2 v.š. juodųjų serbentų uogienės pasitaikiusios po ranka- labai tiko!


Ingredientus, skirtus batonėliams sumaišome. Į kepimo formą įklojame kepimo popieriaus ir ant jo sudedame lipnią, tirštą batonėlių masę. Gerai paskleidžiame, paspaudžiame, kad batonėlių storumas būtų apie 1 cm. (arba pagal poreikį).
Glajui skirtus produktus sumaišome taip pat atskirame inde. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paskleidžiame ant kokosų masės. Paskirstome tolygiai.
Visą 'pyragą' dedame į šaldytuvą arba šaldymo kamerą. Man skaniau batonėliai ištraukti iš šaldymo kameros, nes primena ledus.


P.S. batonėliai tirpūs, todėl nelabai jie tiktų neštis į darbą užkandžiauti. Bet prie arbatos puodelio pusryčiams, ar norint pasmaguriauti po darbo, bus puikus ir sveikas užkandis.

Skanaus!


6 comments:

  1. Mėgstu kokosų skanėstus..dar nuo tada kai Bounty tik atsirado kioskuose.. :)) tik pirma reiktų pasidaryt to kokosų sviesto

    ReplyDelete
  2. aš ir mėgstu, ypač kai išbandžiau kokosų miltus, tai visur jie tinka vietoj miltu įprastų :) o batonėliuose skonį galima keisti pilant skirtingą esenciją- ar tai migdolų, ar vanilės, ar kokosų esencijas... pas mane vyravo migdolų esencija.

    ReplyDelete
  3. ooo, sveikieji bounty... būtinai bandysiu, tuo lab kad maniškis dievina tuos parduotuvinius :)

    tai baltymų miltelių galima nedėti visai , tik padindinti kokoso miltų kiekį, taip?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip kokoso: drožlių, ar miltų daugiau tiesiog įdėt. Mhm labai jie skanus, ypač iš šaldymo kameros ištraukus. Aš dariau su visokiais poskoniais (migdolų esencija, serbentų uogienės glajuje :D), tai buvo eksperimentas, bet va iš saviškio vos spėjau keletą atimt (kai mano eksperimentam abejingas šiaip būna) :))

      Delete
  4. Cia pagrinde kokosas, ar ne per riebu gaunasi?
    Nes turbut sukirsciau juos visus viena :D Kazin ar figurai prideciau pliusa :D Atrodo labai skaniai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous tikiu, kad sukirstum, nes be galo skanu :) bet tokie skanumynai yra bent naudingi sveikatai, o ne balti miltai ir perdirbtas cukrus... riebalų nereikia bijoti, bijoti reikia perdirbtų angliavandenių. Ir žinoma, prisiminti saiką, net ir sveikus skanumynus valgant ;) Jie tikrai puikūs ir nėra riebūs :)

      Delete