2012-04-05

Cinamoniniai ritinėliai su razinom ir riešutais

Pamačius šį receptą interneto platybėse (hmm kodėl pačiai nešovė mintis?) iš karto įtraukiau į 'Must bake' sąrašą. Cinamonas ritinėliuose juk tik ir primena vaiksytę, mokyklos bandeles ar 'Pieno Barą' Laisvės alėjoje, kai savaitgaliais su mamyte užsuki išgert pieno kokteilį, o tolimesnei kelionei dar paiimi bandelę su cinamonu... Kas dabar vietoj 'Pieno Baro'? Vaistinė... Na tikrai ne ta vieta sielai atgaut...ir visai nekvepia cinamonu...
Cinamonas juk iš karto asocijuojas su šiltais namais, jaukuma, begaliniu aromatu, kuris paperka bet kurį tikriausiai...
Šie ritinėliai savo struktūra labiau primena sausainius, bet vis tiek juos eina valgyti vis atridenant tešlą ir nulaužiant po gabalytį. Taip tai ne tos tradicinės bandukės, to tešlos nuplyšimo/nugnybimo nėra, kaip kad valgytume įprastas bandeles su cinamonu... Bet juk įvairovė gerai su šlakeliu kažko tradiciško ir su dideliu žiūpsniu cinamono ;) 


Susirandam:
Tešlai
1,5 puodelio maltų migdolų (miltų)(puodelis 235 ml)
1,5 puodelio sojos miltų (originale 3 puodeliai migdolų miltų)
3 v.š. tirpinto medaus
truputis druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
3 v.š. kokosų aliejaus (aš pamiršau, tik išminkius tešlą užpyliau 1 v.š. aliejaus ir paminkiau-palengvino kočiojimą)

Įdarui
sauja razinų
sauja smulkintų riešutų (ar mažiau)(dėjau žemės riešutus)
2 a.š. cinamono
iki 1/2 puodelio (120 ml) tirpinto medaus



1. Orkaitę įkaitinam iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Sudedam tešlos produktus į dubenį ir išmaišom, kol maišosi. Toliau minkom rankom. Tešla lipni, bet išminkoma.
3. Ant kepimo popieriaus iškočiojam tešlą iki 3 mm storumo (jei storiau bus, bus per sausa) kvadrato formos (susivynios vienodai).
4. Įdarui skirtus produktus sumaišom indelyje (riešutus ir razinas galima užbarstyt vėliau) ir padengiam iškočiotą tešlą- patogiausia buvo tešlą vilgyti medumi tiesiog pirštais. Pabarstom riešutais ir razinom.
5. Pradedam vynioti į ritinį: pradedam tuo kraštu, kuris arčiausiai savęs ir suvyniojam lengvai paspausdami. Suvyniojus dar paritinėjam visą ritinėlį, kad geriau suliptų viskas.
6. Aštriu peiliu supjaustom ritinį norimo didumo bandelėmis (man gavosi apie 9, pjausčiau 3 cm didumo).
7. Supjaustytus ritinėlius pjūviu į viršų išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, kad ritinėliai nesiliestų.
8. Kepam orkaitėje apie 10 minučių ir tikrinam, ar neperskrudo. Pamažinam temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar pakepam apie 5-10 minučių. Išimam iš orkaitės ir leidžiam atvėsti (arba skanaujam pirmom šiltom bandelėm, o kitas vėsinam pradarytoje orkaitėje vėsti).
9. Galima ritinėlius apglaistyti citrinos-cukraus pudros glaistu, originaliame recepte siūloma kokosų sviestu.. Neglaisčiau, nes ir taip be galo skanu, o ir glaistai nesiderina su prisiminimuose esančiomis bandelėmis :) Nebent būčiau glaisčiusi medumi.

Skanių prisiminimų!


Pasiūlymai:  kitą sykį mėginsiu tokius ritinėlius su konservuotais ananasais; aguonų-razinų įdaru; maltais riešutais. 

12 comments:

  1. Nors ir esu vaikystėje buvusi Pieno bare, bet man labiau su Laisvės alėja ir vaikyste asicijuojasi spurginė (kuri vis dar veikia! su savo nerealiom spurgom) ir valgykla/kavinė Du gaideliai berods, kur dabar Miesto sodas :) Ten aš VISADA valgydavau plaktą grietinėlę :)Kai pagalvoji, kokie mes buvom neišlepę ir kiek nedaug reikėdavo iki laimės :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip taip ir spurginė, kur žagarėliai..ir jaukūs pasisėdėjimai nekomercinėj tokioj aplinkoj...visi ratu, o vidury darbuotoja visada su šypsena.. :)

      Delete
  2. Gal butu galima naudoti aviziniu dripsniu miltus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, manau tikrai būtų galima su jais daryti kažką panašaus, tik kažkiek reiktų keisti kitus produktus, mat su avižiniais dribsniais gautųsi tešla nepaklusni ir biri.. Gal išmėginsit, ir papasakosit? :) Davėt idėją ir man išmėginti cinamoninius ritinėlius su avižiniais dribsniais :)
      P.S. manau dribsnius sumalti blenderiu ar kavamale iki miltų reikia, o tada jau formuoti tešlą :)

      Delete
  3. Dar norejau paklausti, ar sumalus sojos dripsnius gautusi tokie pat sojos miltai, kaip ir pirktiniai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, man tokia pati mintis buvo kilusi dėl dribsnių, mat kvapas tikrai panašus. Bet kur gyvenu nesu mačiusi sojos dribsnių tad ir nesu išmėginus. Manau kavamale pamalus miltukai vis tiek gautųsi. Šiaip sojos miltus pasidaro sumlaę sojos pupeles kavamale, tik jie gal rupesni ir aitresnio skonio būna. Pati Maximoj atostogų metu pirkau sojos miltus.

      Delete
  4. Kuo butu galima pakeisti kokosu alieju??:)) pasibaige kaip tik:/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, sviestu keiskit. Ne margarinu, žinoma :)

      Delete
  5. Kazkodel testa nelipni, biri, nesivynioja:( ko butu galima ideti, kad pagelbetu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, sunku ką ir pasakyt, nemačius, ką dėjot, kiek dėjot. Mažiuką kiaušinį gal turit? Jis sulipintų tešlą. ji nebus lengvai kočiojama kaip miltinė, suvynioti kepimo popieiruas pagalba galima (ir kočiokite iškart ant kepimo popieriaus, ar rankomis išspaudinėkite plokščiai)

      Delete
  6. Siaip ne taip sulipinau, aciu!:)) Jau ragaujam, pasaka!!!:) (Sojos miltus pakeiciau kukuruzu miltais, gal todel taip ivyko?:D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na duodat :D aišku dėl to taip ir nutiko, bet vadinas įmanoma! Kikenu net panosėj, kad iškart būčiau žinojus kame kipšiukas, būtų buvę aiškiau :) P.s. kukurūzų miltai sveikiau iš dalies, tad liuks, numanau ir tikrai daug skaniau. Pamenu, kai pati šiuos kepiau, tai priminė tikrai tas mokyklines bandutes su cinamonu, arba Kauno ''Pieno baro'' cinamonines... mmm skanaus vakaro! :)

      Delete